12 сакавіка 2019 года адбылося падпісанне дамовы пра супрацоўніцтва паміж Інстытутам меліярацыі і Інстытутам глебазнаўства і аграхіміі Нацыянальнай акадэміі навук Азербайджана.
У адпаведнасці з узаемным імкненнем развіваць сяброўства і супрацоўніцтва, маючы агульныя мэты ў вобласці навуковых даследаванняў. Бакі дамовіліся садзейнічаць усталяванню навуковага супрацоўніцтва ў абласцях, якія ўяўляюць узаемная цікавасць, у тым ліку:
- ацэньванне стану глебавых рэсурсаў, метадаў глебавай дыягностыкі і маніторынгу стану глебавага полага, асабліва засоленых і арыдных глеб;
- распрацоўка і падтрыманне баз дадзеных па ўласцівасцях глеб, картаграфаванне глебавага полага;
- пытанні рацыянальнага выкарыстання і аховы глеб, прагназаванні і папярэджанні дэградацыі глеб з-за, апустыньвання, засаленні, воднай і ветравой эрозіі, тэхнагеннага забруджвання і іншых фактараў ва ўмовах глабальных змен клімату;
- бяспечныя для навакольнага асяроддзя рэсурсазберагальныя тэхналогіі ўзнаўлення ўрадлівасці засоленых і арыдных глеб;
- рэгуляванне воднага рэжыму глеб.